MIJN EERSTE PERSONAL TRAINING! EN DAT VOND IK TOCH WEL EEN BEETJE SPANNEND!

 

Als je de vorige blog gelezen hebt dan weet je inmiddels dat ik het best spannend vond om te starten met het traject bij Rianne van Strongforlife. Er gingen van tevoren allemaal gedachtes door mijn hoofd, zoals:

 

  • Wat kan ik verwachten?
  • Wat gaat het me brengen?
  • Wat brengt dit me voor de salon?

 

Logische gedachtes denk ik, je laat toch iemand in je bedrijf en je privé leven kijken, want die dingen werken dan toch wel samen. En in de afgelopen 10 jaar heb ik dit nog nooit eerder gedaan en dan is de mening en gedachte van een ander toch wel spannend om te horen en kwetsbaar opstellen is ook niet altijd makkelijk! 😉

 

Voordat ik aan dit traject begon was ik al wel gezond bezig qua eten, sporten schoot er nog weleens bij in, dus daar kon wel verandering inkomen. Afvallen was ook niet het belangrijkste tijdens dit traject, maar doordat ik deze keer niet bewust bezig ben met diëten gaat dit me nu heel makkelijk af, ik let toch meer op mijn eten, sport 2x in de week en voel me mentaal en fysiek steeds beter!

 

Al die gedachtes die ik in mijn hoofd had voordat ik hieraan begon, waren tijdens de eerste Personal Training al een stuk minder en dat kwam toch echt door Rianne, want die straalt een soort van rust uit die heel fijn overkomt op mij en we kunnen heel makkelijk kletsen met elkaar.

 

Voor de eerste PT moest ik me thuis wegen en mijn lijf meten. Best confronterend, maar om het eindresultaat goed te kunnen zien aan het eind van dit traject is dit juist heel goed om te doen!

 

Dit is de eerste foto die gemaakt is, dit was voor de eerste PT.

Ik zie vooral dat ik ongemakkelijk ben, niet lekker in mijn vel zit en het even niet meer weet. Ik vind mezelf wat glansloos en mat overkomen.

 

Best wel een confronterende foto, vind ik. En om heel eerlijk met jullie te zijn, ga ik mijn begin gewicht en maten erbij zetten! Dan kun je goed zien wat uiteindelijk de eindstand gaat zijn, ook al was dit  niet het belangrijkste voor mij om mee aan de slag te gaan.

 

Gewicht: 87,1 kg

Buik omvang: 108 cm.

Been omvang: 63,5 cm.

Arm omvang: 36 cm.

Borst omvang: 98 cm.

 

We begonnen de eerste PT rustig en aftastend.

Hoever kon ik gaan, hoe zwaar konden de gewichten en vooral elkaar beter leren kennen tijdens de training. Want ondanks dat ik het traject bij Rianne volg en zij mij vooral helpt, leer ik Rianne ook beter kennen, we praten veel met elkaar onder de training, waardoor we veel dingen met elkaar delen zowel zakelijke dingen als dingen uit ons privé leven. En dit is ook de bedoeling van dit traject, sporten en kletsen tegelijk, want dat is allebei goed voor je mindset! En doordat Rianne zich kwetsbaar opstelt, durf ik dat ook veel makkelijker te doen. Heel fijn!

 

Voordat ik hieraan begon volgde ik vooral groepslessen in de sportschool, want krachttraining is toch wel wat ongemakkelijk tussen al die (overdreven 😉) gespierde mensen die zichzelf uitgebreid bekijken in de spiegel, vind je niet?

 

Nog steeds heb ik die gedachten over dat voor de spiegel staan, maar ben ik erachter dat de krachttraining toch wel heel fijn is, mijn lijf strakker word, sneller hersteld en ik dus ook minder spierpijn heb na een training.

 

 

 

En durf ik inmiddels zelf ook voor die spiegel te poseren, haha!

Uiteraard wel als er bijna niemand in de sportschool is en mee kan kijken, want dat ongemakkelijk gevoel is zeker nog niet weg. En ik vraag me af of ik me ooit echt helemaal op mijn gemak ga voelen in de sportschool.

 

Al na een week of 3 voelde ik me anders. Beter in mijn lijf, er waren al wat kilo’s af en mentaal ging het ook al beter. Hoe fijn!!! En bizar hoe snel dit is gegaan.

 

Dus het was tijd om de eerste Holistische behandeling te plannen, want dat hoort ook bij dit traject!

Maar wat is dat eigenlijk een holistische behandeling? Wat kan ik daar nou weer van verwachten, wat gaat er gebeuren, wat gaat dat me brengen? Weer allemaal nieuwe gedachtes in mijn hoofd…..

 

Ik probeerde zo blanco mogelijk de behandeling in te gaan. En gelukkig ging dat me goed af!

 

Tot de volgende!!