MIJN EERSTE HOLISTISCHE BEHANDELING!

 

Het was zo ver, op maandag 24 oktober kreeg ik mijn eerste holistische behandeling.

 

Na een fijne, maar wel een zware, pittige training was het tijd voor ontspanning tijdens de holistische behandeling. Ik ging er heel blanco in, zonder verwachtingen en had me bewust niet ingelezen. Naar mijn idee de mooiste manier om een holistische behandeling in te gaan. Heel benieuwd wat me dit gaat opleveren.

 

Wat is een Holistische behandeling?

Ik heb mijn coach Rianne gevraagd om in haar eigen woorden te vertellen wat dit inhoud, zo krijg je een beetje een beter beeld van dit alles.

 

Holisme betekent geheel. Een holistisch therapeut kijkt naar 5 niveaus:

Fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.

 

Deze niveaus fungeren samen en door te kijken naar de persoon en helder te krijgen wat de hulpvraag is van deze persoon zullen we een behandeling op maat kiezen. Een behandeling kan op veel verschillende manieren vormgegeven worden. 

 

Een gesprek, een energetische behandeling, een opstelling, een klankschaalbehandeling, coachen door middel van kaarten, een sedona behandeling. We sluiten de behandeling (vaak) af met Reiki. 

 

We begonnen met een kopje thee, een kort gesprekje over wat er zou gaan gebeuren en waar ik naar op zoek ben. Daar kwam vooral uit dat ik mijn creativiteit wat kwijt ben, niet meer zo goed weet wat ik met de salon aan wil en de balans in het leven een beetje kwijt ben.

 

Bij een holistische behandeling hoort ook het lezen van spirituele tarotkaarten, dus mocht ik beginnen met een kaart trekken uit één van de stapels met tarotkaarten. Rianne ging de stapel kaarten schudden, ik mocht een kaart pakken waar ik me goed bij voelde en op één of andere manier heb je dan direct een goed gevoel bij een kaart.

 

Ik pakte de kaart ‘ZIELSVERWANT’. Maar wat betekende dit?

 

Op deze kaart stond een naakte vrouw met een zon en een regenboog op de achtergrond en voor haar stond een lotusbloem. Ik had direct herkenning in deze kaart door de zon die erop stond. Voor ongeveer een jaar geleden heb ik al eens een kaartlezing gehad en daar kwam een soortgelijke kaart uit, met ook een zon en die betekende zoiets als; ‘’Een dierbare, die niet meer onder ons is, reist met je mee in jouw leven.’’

Jeetje, wat had ik toen al sterk het gevoel dat dat mijn oma kon zijn. Ik had met haar een goede band, was vaak bij haar, zie heel veel herkenning van haar in onze dochter en mis haar nog heel vaak.

Dus nu dacht ik natuurlijk ook direct weer aan mijn lieve oma en weet ik nu zeker dat ze stiekem ergens met me mee gaat in mijn leven, wat een mooi teken en een bevestiging voor mezelf was dat. Misschien is zij dan wel die zielsverwant wat op de kaart stond.

 

En de lotusbloem die op de kaart stond, staat op mijn arm getatoeëerd, dat vond ik daarom dan ook mooi om terug te zien op de kaart. Ik zei daarom ook direct:

 

‘’Wat een mooie kaart waar ik een fijn gevoel van krijg en met een bijzondere, waardevolle betekenis!’’

 

Na dit fijne en rustige gesprek met Rianne was het tijd om met de behandeling te beginnen. Ik mocht op de behandeltafel gaan liggen en werd lekker toegedekt onder een dekentje!

 

Mijn ademhaling was voor de behandeling heel hoog, dat kwam misschien toch door lichte spanning voor het onbekende. Maar gelukkig was dit al snel weg na de eerste hand aanraking van Rianne en al vrij direct was mijn ademhaling en mijn lijf rustig. Heel fijn!

 

 

Tijdens deze behandeling legt Rianne heel rustig haar handen op bepaalde plekken van mijn lijf, beginnend van mijn hoofd, naar decolleté, buik, benen en uiteindelijk mijn voeten.

Op het moment dat ze haar handen op mijn hoofd had gelegd werd mijn lijf helemaal ontspannen, warm en tintelig. Een heel bijzonder, onwennig, maar wel een prettig gevoel.

En het bijzondere was dat bij elke aanraking die ze daarna deed alles warm bleef, maar waar geen aanraking was voelde weer als normaal, zoals het voor de behandeling was. Heel gek om dit zo te voelen en te ervaren.

 

Op het moment dat haar handen op mijn buik lagen, begon mijn buik te borrelen en voelde het anders, kan niet precies uitleggen wat ik voelde. Maar na tijd bespraken we dit en Rianne had hetzelfde ervaren. Na wat research ben ik erachter dat, als je moeite hebt met loslaten en je de controle wil hebben en houden over veel dingen, dit invloed kan hebben op je darmen en last van mijn darmen heb ik weleens. Dus, op zich past deze reactie dan ook precies bij mij en klopt dit helemaal, want de controle kwijtraken en dingen loslaten vind ik erg moeilijk! 😉

 

Aan het einde van de behandeling voelde ik me helemaal ontspannen, wat verdwaasd en leeg, maar wel op een fijne manier. Even een leeg hoofd, ontspannen gevoel, ik had weinig te zeggen en wist ook even niet wat ik moest zeggen. Ook best een keer fijn voor mezelf en voor anderen. 😉

 

Maar, wauw, wat was het een fijne, bijzondere en hele mooie ervaring!

 

En toch voelde het ook nog wel een beetje als ‘’ver van mijn bed’’, maar wel iets waar ik helemaal voor open sta en me goed bij voel, wat natuurlijk ook heel erg belangrijk is. En als afsluiter van de behandeling kreeg ik deze mooie woorden van mijn coach Rianne:

 

‘Je staat erg in balans en je energie in je lijf is heel goed. Je bent een sterke vrouw. Een echte POWERVROUW!’

 

Zelf ben ik nog niet zover om dat over mezelf te zeggen en net als vele anderen heb ik ook vele onzekerheden. En die mogen er ook zijn, maar mezelf onzeker maken en aan mezelf twijfelen is nergens voor nodig. Daar wordt ik me steeds meer bewust van.

 

De uitwerking van een behandeling is voor iedereen anders. Bij de één gebeurt dat heel snel en bij de ander duurt het een paar dagen. Ik was de rest van de dag in dezelfde flow als na de behandeling. Leeg, verdwaasd, ontspannen…. Best wel heel prettig eigenlijk. Maar toch ook ergens voelde ik dat er wat begon te gebeuren in mijn lijf en hoofd. Nou, dat duurde niet lang tot dat eruit kwam.

 

 

’s Avonds kwam alles op gang. Al mijn creativiteit kwam weer naar boven. Mijn hoofd ontplofte bijna, ik pakte mijn notitieboekje met pen, begon te schrijven, na 2 uur schrijven en ideeën uitwerken was mijn hand er lam van en duizelde de letters voor mijn ogen. Pff, wat was er ineens met me aan de hand, waar komt dit door, wat een onrust in mijn hoofd. De rest van de nacht bleef dit wat doorgaan, lag maar een beetje te draaien in bed en sliep amper. De volgende dag liep ik de hele dag als een kip zonder kop in de salon, liep enorm achter de feiten aan en had knallende koppijn. Dit terug gekoppeld naar Rianne en die was er zeker van dat dit door de behandeling kwam. Na 2 dagen had ik weer meer overzicht, rust en ruimte in mijn hoofd, echt bizar dat ik me zo anders voelde dan voor de  behandeling.

 

Hoe kan dit? Heeft de holistische behandeling me nu al zoveel gebracht? Kan dat zo snel?

Tijdens de eerstvolgende PT dit allemaal besproken met Rianne en die bevestigde alles, ‘Ja dit kan en het is een hele mooie reactie op de behandeling, dan is er echt wat gebeurt.’

 

Wat bizar, maar zo fijn dat er eindelijk weer wat creativiteit naar boven komt, ik weer leuke ideeën op papier kan zetten en er weer enthousiasme in me zit.

 

Vol energie weer aan de slag met alles!