Speech feestje

 

Ik zat laatst in de auto en hoorde deze tekst in een liedje van Nick en Simon:

 

Hou niet je adem in, beleef het leven niet met tegenzin,

maar neem de tijd en duw de wijzers vooruit.

Het maakt je wijzer dan je was.

 

Deze tekst kwam even binnen. Ik heb dit liedje al zo vaak gehoord, maar nog nooit eerder kwam de tekst zo binnen als deze keer. Alsof het even over mij ging.

 

Want wat heb ik me een tijdje minder fijn gevoelt, wist niet meer wat ik wou met de salon, alles was uit balans en alles ging even met tegenzin. Inmiddels zijn we een tijdje verder, de wijzers zijn vooruit gegaan en weet ik al wat beter wat ik wil, heb weer meer plezier in alles en heeft de tijd me wijzer gemaakt.

 

Dat is wat 10 jaar een eigen bedrijf hebben met je doet. Het laat je nadenken over wat je doet, wat je gedaan hebt en wat er allemaal is gebeurt in de afgelopen jaren.

 

Nou, ik kan je vertellen, dat is best veel. Van minder mooie dingen naar heel veel mooie dingen.

 

10 jaar geleden begon het allemaal aan de Hoge Esch….. Naja, stiekem natuurlijk al veel eerder, toen ik nog thuis woonde en ik de mogelijkheid en ruimte kreeg om bij papa en mama een kleine salon te starten in de slaapkamer van zus lief toen die uit huis ging.

 

Maar dat stukje telt niet mee als je het hebt over het echt voor mezelf beginnen. Want dat begon allemaal in 2013, toen ik het werken in een kapsalon echt niet meer leuk vond, het heel druk had in mijn eigen salon en de combinatie niet meer te doen was. Na wat wikken en wegen, besloot ik voor mezelf te gaan beginnen. Met de bevestiging en het vertrouwen in mij van papa en mama durfde ik deze grote stap te zetten.

 

Het was een mooie tijd aan de Hoge Esch, ik had een kleine en knusse salon waar ik heel trots op was en helemaal had gemaakt zoals ik dat wou.

 

Helaas gebeurde er daarna in ons gezin en familie wat vervelende dingen, waardoor ik ging twijfelen aan de vaste dingen in mijn leven en daardoor uiteindelijk de stap heb gemaakt om mijn relatie te verbreken, een nieuwe woon/werkplek te zoeken en een nieuw begin te maken.

 

Die woon/werkplek lukte, alsof het zo moest gaan, kwam dit prachtige pand op mijn pad. Het huis waar ik mijn eerste eigen huisje had en ook nog kon blijven doen wat ik het liefste doen, mensen mooi maken in de salon! En was die vervelende grote stap een super goede stap voor de salon, want hier kwam alles op zijn plek en werd dat kleine salonnetje aan huis een echt serieus bedrijf.

 

Want deze plek heeft mij veel gebracht, ik heb genoten, ben sterker geworden, heb me eenzaam gevoel, veel gehuild, maar ook heel veel gelachen.

 

Wat een fijne woonervaring, vooral toen Frank en Jace erbij kwamen. Het was klein met z’n 3’en, maar super knus en een mooi begin als gezin. Hier is de basis geweest van onze relatie, hebben we uren gepraat en muziek geluisterd, tot dat het tijd was voor een echt huis voor ons. En die vonden we op Dahlenburg.

 

En door die verhuizing, kwam er weer meer ruimte vrij voor de salon en kon ik de salon nog meer uitbreidden. De salon is nog mooier als ooit te voren, dit huiselijke sfeertje voelt elke dag weer als thuiskomen.

 

 

En als je het dan hebt over ons gezin, die werd 2 jaar geleden, naar wat langer wachten, compleet gemaakt door ons lieve pittige meisje Mila.

 

Maar het moeder worden heeft me wel wat veranderd, zette me aan het denken en bracht me aan het twijfelen over mijn werk en de salon. Want hoe doe je dat? Alle ballen hooghouden als vriendin, moeder, bonusmoeder en eigenaresse van een bedrijf. Het bracht me even uit balans, gaf me onrust in mijn leven en maakte me even niet meer die leuke Janneke, die ik meestal wel ben. 😉

 

Die balans terug vinden is niet heel makkelijk, maar ik ben de strijd wel met mezelf aangegaan om weer meer balans te krijgen en heb 3 maanden gewerkt met Rianne, zij heeft mij geholpen om meer balans, rust en duidelijkheid voor mezelf te krijgen en liet me inzien dat ik krachtiger ben dan ik zelf in de gaten heb. Dit traject kwam op het juiste moment in mijn leven en heeft me super veel gebracht. Ik ben er nog niet, heb nog veel dingen die ik anders zou willen zien en doen, maar de eerste stapjes zijn gezet en heb mooie handvaten gekregen om alles weer met meer plezier te beleven en aan te gaan.

 

En één ding daarvan is dit feestje, want zeg nou zelf, 10 jaar bestaan laat je toch niet aan je voorbij gaan? En dat doe ik ook niet, ik wil het vieren, laat het binnen komen, sta er bij stil. Ik ben onwijs trots op mezelf en hoe alles in ons leven gaat.

 

En die toekomst, daar weet toch niemand van hoe die gaat zijn en kan zo ineens anders zijn.

Er gebeuren soms onverwachte dingen in je leven, er komen dingen op je pad die je niet kunt verklaren en die je niet op je wensen lijstje hebt staan, maar één ding weet ik zeker:

 

Het is alles of niets, ruil het zilver in voor goud en leef!

Het hoeft allemaal niet met grote sprongen te gaan, kleine stapjes zijn ook goed!

 

En daar wil ik op proosten met elkaar!

 

Proost op het leven en nog 10 jaar Bij Janneke, hoe dat er dan ook maar uit mag gaan zien!